SELITATUD VÕI KLAROWANE 99,9% 200 GR

3.25 

Ghee sobib praadimiseks, küpsetamiseks ja kastmete valmistamiseks.

 

Kirjeldus

Mis on ghee ja millest see koosneb.

Esiteks on see loomset päritolu toode. See saadakse või termilise töötlemise tulemusena. Pärast vee ja mitmesuguste lisandite loomulikku aurustumist omandab see mitmeid positiivseid omadusi.

Seda tüüpi õli on üsna populaarne ka Kesk-Aasias, Indias ja Pakistanis. Ja selle kasutamise ulatus ei piirdu ainult toiduvalmistamisega: seda kasutatakse laialdaselt meditsiinis ja kosmetoloogias.

Huvitav fakt: Indias nimetatakse seda “ghee” ja seda kasutatakse laialdaselt ajurveedas – India traditsioonilises meditsiinis. Indiaanlased omistavad sellele tootele noorendavaid ja ravivaid omadusi. Valmistoode erineb harjumuspärasest suurema karamelliseerituse ja pähklimaitse poolest. Kohalikud ravitsejad usuvad, et mida kauem see “vedelik kuld” küpseb, seda laiemaks muutuvad selle imelised omadused.

Selle koostisega hoitakse õli palju kauem: umbes 8-9 kuud ja seda saab kuumutada kuni 200 kraadi. Samal ajal, erinevalt kreemjast, ei moodusta see iseloomulikku suitsu ja lõhna ega provotseeri ka kantserogeensete ainete esinemist toidus.

KOOSTIS

Energiasisaldus (100 g): 3696 kJ / 899 kcal

100 g toodet sisaldab:

rasva 99,9 g,

millest küllastunud rasvhapped on 65 g,

süsivesikud 0,1 g,

suhkur 0,1 g,

valk 0,1 g

sool 0 g

Hoida maksimaalselt +0° +10°C juures